Luksus boller (ca. 15 stk.):

¼ L. sødmælk
1 pk. Gær
3 spk. Sukker
1 æg
1 lille tsk. Salt
450 G hvedemel
100 G smør eller olie

Fremgangsmåde:

Den lunede mælk (32 °C) hældes i en skål, gæren røres ud, salt, sukker og evt. æg tilsættes.
Melet æltes i til dejen er samlet, inden smør eller olie tilsættes.
Dejen æltes kraftigt til den er smidig og glat.
Dejen tildækkes med klæde og hviler i 20 min., hvorefter den deles til ca 15 boller.
Dejstykkerne formes og sættes på en let smurt plade (anvend evt. evt. bagepapir).
Efterhæver på et lunt sted, tildækket med et klæde. Inden de sættes i en forvarmet ovn,
stryges de forsigtigt med et sammenpisket æg.

Bagetemp. : 180 °C
Bagetid: 16-18 min - til de er let lyse brune og lyder hule, når du banker på undersiden.